Už vás omrzela klasická bramborová kaše? Pak zkuste náš recept a proměňte obyčejnou kaši na lahůdku s červenou řepou.

Stačí přidat jen pár dalších surovin a z klasiky se stane novinka, která potěší nejen chuťové buňky, ale i oči strávníků.

Ingredience

  • 1 kilo brambor
  • 1 hrnek konzervovaného kokosového mléka
  • 1 hrnek ořechového mléka (ideálně mandlové, ale může být i sójové)
  • 6 stroužků česneku
  • 1 řepa upečená řepa

Postup

  1. Brambory dejte do velkého hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a pokračujte ve vaření, dokud brambory nezměknou. Poté vodu slijte.
  2. Upečte řepu a následně ji najemno rozmixujte
  3. V jiném hrnci smíchejte kokosové mléko, mandlové mléko, rozmixovanou řepu a nalisovaný česnek. Přiveďte k varu a vařte asi 10 minut, dokud se česnek nerozvoní.
  4. Uvařené brambory zalijte asi polovinou česnekovo-řepového mléka a šťouchadlem brambory rozmačkejte. Poté přidávejte dál a pokračujte ve šťouchání, dokud nedosáhnete preferované textury bramborové kaše.
  5. Osolte a opepřete podle chuti, případně dozdobte bylinkami, a podávejte!